Arbetsskadeförsäkring
Om du skadar dig på jobbet och får en fysisk eller psykisk personskada, kan du få ersättning från oss. Ibland även om du inte har fått någon ersättning från Försäkringskassan.
Försäkringen kan ge
- Ersättning vid olycksfall på jobbet
- Ersättning vid olycksfall till eller från jobbet
- Ersättning vid arbetssjukdom
Om du drabbas av en arbetsskada kan du ha rätt till ersättning från vår arbetsskadeförsäkring som kan heta olika beroende på var man är anställd: Trygghetsförsäkring vid arbetsskada, TFA, gäller för privatanställda. TFA-KL gäller för anställda inom kommuner, regioner, Svenska kyrkan och vissa kommunala företag. Avtal om ersättning vid personskada, PSA, gäller för statligt anställda.
Du kan få ersättning om:
Du råkar ut för ett olycksfall på jobbet.
Du råkar ut för ett olycksfall på väg till eller från jobbet.
Du drabbas av en arbetssjukdom.
Försäkringen kan ersätta kostnader som skadan medför. Du kan dessutom få ersättning för det fysiska och psykiska lidande du upplever när skadan läker och om skadan orsakar bestående besvär.
Försäkringen kan även täcka inkomst du förlorar, dock inte vid olycksfall på väg till eller från jobbet.
Vad gör vi och vad gör Försäkringskassan?
Vid arbetsskada kan du få ersättning av oss och av Försäkringskassan. Vem gör vad och vilka ersättningar finns?
Om kollektivavtalad försäkring
Försäkringarna är en förmån som kan ingå i kollektivavtalet du har på ditt jobb.
En arbetsskada är något du råkar ut för i samband med ditt arbete. Det kan vara en olycka, till exempel att du ramlar, slinter med ett verktyg eller råkar ut för hot, våld eller rån. Det kan också vara ett så kallat färdolycksfall, att du skadar dig på väg till eller från arbetet. Om du får en sjukdom som beror på något skadligt i din arbetsmiljö så kan även det räknas som en arbetsskada, till exempel eksem, hörselskada eller ledbesvär.
Om du skadas i ditt arbete kan du ha rätt till ersättning från arbetsskadeförsäkringen. Du kan få ersättning för inkomstförlust, kostnader, sveda och värk, bestående besvär och ärr. Här kan du läsa mer om händelserna som ingår i försäkringen.
En arbetsplatsolycka kan vara att du halkar, faller, träffas av ett slag från ett föremål eller på något annat sätt skadar dig på jobbet. Det kan också röra sig om hot, våld eller rån som du utsatts för på jobbet.
Ett olycksfall i arbetet kan också ske när du tillfälligt arbetar på distans, till exempel hemifrån. Här förklarar vi mer vad som gäller för skador i samband med distansarbete.
Ett färdolycksfall är en olycka som händer på väg till eller från jobbet, till exempel att du cyklar omkull och skadar dig. Det kan även röra sig om hot, våld eller rån som du utsatts för när du varit på väg till eller från jobbet.
För att du ska kunna få ersättning behöver olyckan ha skett under den normala vägen du tar till jobbet, utan större avvikelser.
Du kan få ersättning för framtida inkomstförlust om du får bestående besvär (invaliditet). Däremot lämnas ingen ersättning för inkomstförlust under sjukskrivningstiden.
Om du skadar dig i samband med en trafikolycka till eller från jobbet, gäller inte arbetsskadeförsäkringen. Då är det trafikförsäkringen du ska vända dig till.
En arbetssjukdom beror på något skadligt du utsatts för i din arbetsmiljö under en längre tid. Det kan vara:
Tungt arbete eller olämpliga arbetsställningar som kan orsaka rygg- eller ledbesvär.
Ensidigt arbete som kan orsaka muskel- och senskador.
Farliga ämnen som kan orsaka eksem, allergier, luftvägsbesvär och cancer.
Psykiskt påfrestande arbetsförhållanden som kan orsaka psykiska besvär eller psykosomatiska sjukdomar.
Vibrationer som kan skada blodkärl, nerver och leder.
Buller som kan orsaka hörselskador.
För att du ska kunna få ersättning behöver arbetssjukdomen vara godkänd av Försäkringskassan eller finnas med på ILO-listan, som du kan ladda ned via länken nedan. Besvären måste vara kvar i minst 180 dagar.
Du kan få ersättning vid vissa smittsamma sjukdomar. I Förordningen (1977:284) om arbetsskadeförsäkring och statligt personskadeskydd kan du se vilka smittsamma sjukdomar som kan godkännas som arbetsskada och i vilka arbetssituationer.
De som vanligtvis omfattas är laboratoriepersonal och sjukvårdspersonal. Även personal som på olika sätt tar hand om smittsamma personer eller hanterar smittförande djur eller material omfattas. Några exempel är TBC, Hepatit C och covid-19.
Besvären måste vara kvar i minst 180 dagar.
Om du fick den smittsamma sjukdomen på grund av ett olycksfall i arbetet, till exempel om du stack dig på en kanyl eller skar dig på ett föremål, omfattas alla slags smittsamma sjukdomar.
Det räknas som en arbetsskada om du får fysiska eller psykiska besvär efter att ha utsatts för hot, våld eller rån i samband med arbetet.
Här kan du läsa mer om hur försäkringen fungerar vid hot, våld och rån.
Vi kan ge ersättning för:
Inkomstförlust
Kostnader
Sveda och värk
Bestående besvär
Ärr
Hur mycket vi ger i ersättning beror på skadans omfattning. Våra handläggare gör en bedömning utifrån det specifika ärendet.
Så går anmälan till
Här kan du läsa mer om hur du gör för att anmäla en arbetsskada och vad du behöver till din anmälan.
Exempel på ersättning vid arbetsskada
Om du drabbats av en arbetsskada kan du ha rätt till ersättning från oss.
Skulle arbetsskadan leda till ett dödsfall, kan de anhöriga få ersättning i form av begravningskostnader, förlust av underhåll och ersättning för psykisk chock. Anmäl detta via en särskild blankett.
Skriv ut blanketten nedan, fyll i och skicka in till:
Afa Försäkring
106 27, Stockholm
- PDF
Anmälningsblankett dödsfall arbetsskada (TFA/TFA-KL)
Filnummer: F7006Ladda ner (528.97 KB) - Ladda ner (489.83 KB)
- PDF
Anmälningsblankett dödsfall arbetsskada (PSA)
Filnummer: F7098Ladda ner (479.72 KB)
Efterskydd innebär att man kan ha rätt till ersättning även om anställningen har upphört när arbetssjukdomen visar sig.
Vissa arbetssjukdomar måste vara godkända av Försäkringskassan för att vi ska kunna betala ersättning.
Efterskydd gäller inte för olycksfall på arbetet och inte heller för färdolycksfall vid resa till eller från arbetet.
Nej, försäkringen gäller även om du inte är med i facket.
En arbetssjukdom beror på att du har utsatts för något skadligt i arbetsmiljön som påverkar din fysiska eller psykiska hälsa.
Exempel på skadliga faktorer:
Tungt arbete eller olämpliga arbetsställningar som kan orsaka rygg- eller ledbesvär.
Ensidigt arbete som kan orsaka muskel- och senskador.
Farliga ämnen som kan orsaka eksem, allergier, luftvägsbesvär och cancer.
Psykiskt påfrestande arbetsförhållanden som kan orsaka psykiska besvär eller psykosomatiska sjukdomar som exempelvis magsår eller hjärtbesvär.
Vibrationer som kan skada blodkärl, nerver och leder.
Buller som kan orsaka hörselskador.
För att vi ska kunna pröva rätt till ersättning vid arbetssjukdom måste den vara godkänd av Försäkringskassan eller finnas i ILO-förteckningen av arbetssjukdomar. Besvären måste också vara kvar i minst 180 dagar efter den dag då sjukdomen visade sig.
För att det ska räknas som smittsam arbetssjukdom ska besvären vara kvar i minst 180 dagar efter den dag då sjukdomen visade sig. Du ska ha blivit smittad på något av följande sätt:
Vid ett laboratorium där man arbetar med smittämnen.
Genom arbete inom sjukvård eller annat arbete med behandling, vård eller omhändertagande av smittförande person.
Genom att ta hand om eller hantera smittförande djur eller material.
Sjukdomen behöver finnas med i bilagan till Förordning om arbetsskadeförsäkring och statligt personskadeskydd (längst ner på sidan).
Om du har fått den smittsamma sjukdomen på grund av ett olycksfall i arbetet, till exempel om du har stuckit dig på en kanyl eller skurit dig på ett föremål, gäller i stället reglerna om olycksfall. Då omfattas alla slags smittsamma sjukdomar.
ILO-förteckningen är en lista över yrkessjukdomar som är skapad av ILO - International labour Organization (Internationella arbetsorganisationen). Det är ett FN-organ som arbetar med arbetslivsfrågor i hela världen.
I förteckningen finns bland annat följande sjukdomar:
Hörselnedsättning orsakad av buller
Eksem
Astma
Sjukdomar orsakade av vissa farliga ämnen
Smittsamma sjukdomar under särskilda förutsättningar
Här kan du se hela ILO-förteckningen.
Ett olycksfall i arbetet har orsakats av en kortvarig, ovanlig, plötslig och oväntad händelse. Det kan till exempel vara att du ramlar från en stege och bryter benet, skär dig på en kniv eller liknande.
En arbetssjukdom har orsakats av något i arbetsmiljön som är skadligt för hälsan, till exempel buller, kemiska ämnen, vibrationer eller tungt och ensidigt arbete.
Sveda och värk är en ersättning för fysiskt och psykiskt lidande och obehag under skadans läkningstid, så kallad akut sjuktid.
Villkoren för när sveda och värk kan betalas ut är olika beroende på vilket kollektivavtal som gäller för dig. Om du omfattas av TFA eller TFA-KL ska du ha varit sjukskriven minst 31 dagar för att få ersättning för sveda och värk. Är du anställd inom kooperationen har du inget krav på sjukskrivning.
Läs mer om vad som gäller för dig i våra försäkringsvillkor för arbetsskadeförsäkringen eller genom att fråga din chef eller HR-avdelning.
Hur mycket ersättning kan jag få?
Ersättningen räknas utifrån vilken typ av skada det gäller och dess omfattning, samt tid för behandling och läkning. När du anmäler din arbetsskada till oss utreder vi vilken ersättning du kan få, inklusive ersättning för sveda och verk.
Storleken på ersättningen för sveda och värk utgår från trafikskadenämndens tabellverk. Du kan hitta mer information och aktuella ersättningsnivåer på Trafikskadenämndens webbplats.
Vad är skillnaden mellan sveda och värk och lyte och men?
Sveda och värk är ersättning för ett övergående fysiskt och/eller psykiskt lidande.
Lyte och men är ersättning för ett fysiskt och/eller psykiskt lidande som kvarstår efter läkningstiden har tagit slut. Det kan till exempel vara minskad rörelseförmåga, smärta eller nedsatt hörsel. Här ingår även ersättning för ärr.
Den sjukpenninggrundande inkomsten (SGI) är ett belopp som räknas ut av Försäkringskassan baserat på din årsinkomst. SGI är det belopp som bestämmer hur mycket sjukpenning eller föräldrapenning du kan få.
Det är viktigt att du ser till att alltid ha kvar din SGI så att du kan få ersättning från Försäkringskassan och Afa Försäkring när du är sjuk eller föräldraledig. Det finns tillfällen när du kan förlora din SGI, till exempel om du är arbetslös utan att få a-kassa eller studerar utan studiemedel.
Lär dig mer om hur det funkar i SGI-guiden hos Försäkringskassan.
Särskilda regler gäller för olycksfall där ett motordrivet fordon är inblandat (till exempel bil, buss eller moped). Då gäller trafikskadelagen.
Arbetsskadeförsäkringen gäller om olyckan sker när du färdas i tjänsten. Då kan du antingen få ersättning från trafikförsäkringsbolaget eller från oss.
Ersättningen från trafikförsäkringsbolaget är ofta mer förmånlig. Därför är det viktigt att du också anmäler skadan till trafikförsäkringsbolaget.
Arbetsskadeförsäkringen gäller inte om olyckan sker under färd till eller från arbetet med ett motordrivet fordon inblandat. Då ska olyckan anmälas till det försäkringsbolag där fordonet är försäkrat. Om du är sjukskriven ska du också anmäla till vår sjukförsäkring, om den gäller för dig.
Färdolycksfall är när en olycka sker under den vanliga direkta färden till eller från arbetet.
Två typer av avvikelser är okej för att det ska räknas som färdolycksfall:
Hämta eller lämna barn på förskola.
Samåkning. Om den sker regelbundet och om den färdvägen är en naturlig väg för samåkningen.
Vid färdskada som omfattas av trafikskadelagen gäller inte försäkringen. Då ska skadan anmälas till det inblandade fordonets trafikförsäkringsbolag.
Ett färdolycksfall är en olycka som inträffar på väg till eller från arbetet. Till exempel att du halkar, snubblar eller cyklar omkull.
Med trafikskada menas att ett fordon (som ska vara trafikförsäkrat) är inblandat i olyckan.
Arbetsskadeförsäkringen gäller inte när ett fordon är inblandat i färdolycksfallet. Olyckan ska då anmälas till det försäkringsbolag där fordonet är försäkrat och även till oss (vår sjukförsäkring), om sjukförsäkringen gäller för dig.
En trafikolycka som inträffar i arbetet till exempel under tjänsteresa, är detsamma som ett olycksfall i arbetet.
Om du drabbats av arbetsoförmåga på grund av att du cyklade omkull, kan du få ersättning för kostnader som till exempel läkarvård och läkemedel. Du kan även få ersättning för vissa saker som till exempel glasögon och kläder som gick sönder i samband med olyckan.
Du kan få ersättning för framtida inkomstförlust om du får bestående besvär (invaliditet). Däremot lämnas ingen ersättning för inkomstförlust under sjukskrivningstiden.
I vissa fall kan du även få ersättning för sveda och värk.
Skador på din cykel ersätts inte.
Om din arbetsgivare har försäkringen, eller är skyldig att teckna försäkringen, kan du få ersättning. Det beror också på vad det är för skada du råkat ut för.
Du kan läsa mer om vilken ersättning du kan få här: Ersättning vid arbetsskada
Med dagens teknik kan många arbetsuppgifter göras på distans, till exempel i det egna hemmet. Till skillnad från arbete på arbetsplatsen krävs att olycksfallet har ett direkt samband med det arbete du ska utföra.
Se exempel på vad som kan räknas som arbetsskada i hemmet.
Ja, det är viktigt att göra en anmälan, eftersom du kan få ersättning för till exempel ärr eller kvarstående besvär.
Om du skadar dig på en handtruck ska händelsen prövas av Afa Försäkring och om det är en truck man kan åka på ska händelsen i första hand prövas av trafikförsäkringen.
Du behöver inte betala skatt om du får ersättning för:
Kostnader
Sveda och värk
Bestående besvär (medicinsk invaliditet)
Du behöver betala skatt om du får ersättning för:
Inkomstförlust
Dröjsmålsränta
Då gör vi ett skatteavdrag på 30 procent och redovisar ersättningen till Skatteverket varje månad.
Arbetsskadeförsäkringen kan lämna ersättning för begravningskostnader som inte ersätts av någon annan försäkring. De som var beroende av den avlidna/avlidne för sin försörjning kan få ersättning för förlust av underhåll.
En person som stått den avlidna/avlidne särskilt nära och som fått en psykisk chock eller andra psykiska besvär kan få ersättning för detta.
Om ett dödsfall beror på en arbetsskada kan dina anhöriga anmäla det under Anmälan till arbetsskadeförsäkringen.
Ja, det kan räknas som ett olycksfall i arbetet. Du som drabbas av en personskada kan ha rätt till ersättning från arbetsskadeförsäkringen om du har varit utsatt för ett direkt hot. Då kan vi lämna ersättning för inkomstförlust, kostnader, sveda och värk samt lyte och men.
Här kan du läsa mer om vad som gäller om du drabbats av hot, våld eller rån.
För dig som är privat anställd samt anställd inom kommuner, regioner och Svenska kyrkan
Du kan få ersättning för inkomstförlust från dag 1 vid olycksfall i arbetet. Det räcker med att olycksfallet lett till arbetsoförmåga under del av dag eller mer.
Du kan få ersättning för sveda och värk om du blir sjukskriven längre än 30 dagar.
Om du får bestående invaliditet kan du ha rätt till ersättning för framtida inkomstförlust.
Du kan också få ersättning för kostnader, till exempel läkarvård, läkemedel och sjukgymnastik. Från ersättning för kostnader dras en självrisk på 500 kr för dig som är privat anställd. För att någon betalning ska göras ska det sedan återstå minst 100 kr. Du har ingen självrisk om du arbetar inom kommuner, regioner eller Svenska kyrkan.
För dig som är kooperativt anställd
Du kan få ersättning för inkomstförlust från dag 1 vid olycksfall i arbetet. Det räcker med att olycksfallet lett till arbetsoförmåga under del av dag eller mer.
Du kan också få ersättning för kostnader, till exempel läkarvård, läkemedel och sjukgymnastik. Du kan även få ersättning för sveda och värk.
Om du får bestående invaliditet kan du ha rätt till ersättning för framtida inkomstförlust.
För statligt anställda
Du kan få ersättning för inkomstförlust från dag 1 vid olycksfall i arbetet. Det räcker med att olycksfallet lett till en sjukskrivning under del av dag eller mer.
Du kan också få ersättning för kostnader, till exempel läkarvård, läkemedel och sjukgymnastik. Du kan få ersättning för sveda och värk om du har en sjukledighet som är längre än 30 dagar.
Om du får bestående invaliditet kan du ha rätt till ersättning för framtida inkomstförlust.
Du kan få ersättning för bestående fysiska och psykiska besvär, det vill säga medicinsk invaliditet. Det innebär att din skada lett till en funktionsnedsättning, där du till exempel inte kan böja ett knä, har problem med att lyfta eller har viss smärta.
Vid inkomstförlust som inte ersätts av arbetsskadelivränta från Försäkringskassan eller på något annat sätt, kan du ha rätt till ersättning från oss.
Du får ersättning om du har en årsinkomst över 7,5 prisbasbelopp, 391 750 kronor, eller en årsinkomst under 7,5 prisbasbelopp om inkomstförlusten är mindre än en femtondel.
Ja, du kan få ersättning från arbetsskadeförsäkringen om du har förlorat en frisk tand när du skadade dig.
Försäkringskassan ersätter kostnader för tandvård som har orsakats av en arbetsskada. De kan också ersätta resekostnader i samband med tandläkarbesök.
Du ska anmäla det till oss så prövar vi om du kan ha rätt till ytterligare ersättning från oss.
Du kan få ersättning för kostnader, till exempel läkarvård, läkemedel och sjukgymnastik.
För dig som är statligt anställd dras ett karensbelopp på 100 kr av från ersättningen.
För dig som är privat anställd dras en självrisk på 500 kr av från ersättningen.
Ja, du kan få ersättning för inkomstförlust från dag 1 vid olycksfall i arbetet. Det räcker med att olycksfallet lett till arbetsoförmåga under del av dag eller mer.
Nej, genom vår arbetsskadeförsäkring får du ersättning som ska motsvara ett skadestånd.
Är du inte nöjd, kan du överklaga. Läs mer under om du inte är nöjd.
Covid-19 är en smittsam sjukdom och kan därför godkännas som arbetsskada.
För att vi ska pröva din rätt till ersättning behöver besvären vara kvar efter 180 dagar. Utöver det så ska smittan ha skett:
Vid ett laboratorium där man arbetar med smittämnen.
Genom arbete inom sjukvård eller annat arbete med behandling, vård eller omhändertagande av smittförande person.
Du kan läsa mer om vad som gäller kring Covid-19 och våra försäkringar här.
Det gör du genom att logga in på Mina Sidor. På startsidan av vår webbplats kan du klicka på Logga in eller Komplettera ansökan.
Ett olycksfall på din fritid anmäler du till det försäkringsbolag där du har en olycksfallsförsäkring som gäller på fritiden.
Om du däremot skadar dig på väg till eller från jobbet ska du anmäla det som en arbetsskada (färdolycksfall) till oss. Det finns ett undantag: Är det ett fordon inblandat ska du istället anmäla till det försäkringsbolag där fordonet är försäkrat.
Om du har anmält arbetsskadan tidigare (som du nu har fått ärr efter): På vår webbplats startsida klickar du på "Skicka dokument och komplettera ärende". Där kompletterar du med information/foton på ditt ärr som du har fått på grund av arbetsskadan.
Om du inte har anmält arbetsskadan tidigare: Då klickar du på knappen "Logga in" på vår webbplats startsida. Du måste anmäla arbetsskadan som har lett till att du har fått ett ärr.
Det kan finnas flera anledningar till varför du inte får någon ersättning. Det kan till exempel bero på:
Händelsen du har anmält räknas inte som arbetsskada enligt försäkringsvillkoren.
Händelsen som du har anmält räknas som arbetsskada. Men om du till exempel inte har varit sjukskriven eller haft några kostnader får du ingen ersättning för det.
Du har råkat ut för en olycka där en bil är inblandad. Då ska det inte anmälas till oss, utan till det försäkringsbolag där fordonet är försäkrat.
Det kan förstås finnas fler anledningar än de exempel vi har räknat upp. Vi följer de försäkringsvillkor som arbetsmarknadens parter har förhandlat fram. Då blir det så ibland att man kan få avslag, det vill säga blir utan ersättning helt eller delvis.
Om du inte förstår varför du inte har fått ersättning ska du alltid kontakta din handläggare för att få mer information.
Vårt mål är att att du ska få ett första svar inom en månad. Tyvärr är den handläggningstiden nu upp till 8 veckor på grund av att vi får in många ärenden.
Det finns flera saker som påverkar hur lång tid det tar innan ditt ärende kan avslutas hos oss. Om det är en mindre skada där det inte behövs någon utredning så kan ärendet avslutas relativt snabbt.
För ärenden som tar längre tid kan det bero på att du fortfarande är sjukskriven och att vi betalar ut ersättning löpande. Beroende på din skada så kan vi också behöva ta in medicinska handlingar innan vi kan bedöma.
Om du har någon form av besvär efter att din skada har läkt så behöver det gå ett antal månader innan vi kan bedöma vilken ersättning du kan få för till exempel ärr eller andra besvär som inte går över.
Vi kan därför inte säga exakt hur lång tid ett anmält ärende tar, det finns många saker att ta hänsyn till. Men vi jobbar alltid för att du ska få den ersättning du har rätt till så snart som möjligt.
Om du vill ta del av en fullständig beskrivning av försäkringen kan du läsa försäkringsvillkoren. Du kan ladda ner, skriva ut eller beställa hem villkoren genom att kontakta oss på 0771-88 00 99. Du kan även få villkoren hemskickade genom att fylla i vårt kontaktformulär.
- PDF
Försäkringsvillkor för privat sektor
Läs villkor för dessa försäkringar: Avtalsgruppsjukförsäkring (AGS), Trygghetsförsäkring vid arbetsskada (TFA), Tjänstegrupplivförsäkring (TGL), Försäkring om avgångsbidrag (AGB), Föräldrapenningtillägg (FPT) och premiebefrielseförsäkring.
Filnummer: F0265Ladda ner (2.11 MB) - PDF
Försäkringsvillkor för kommuner, regioner, kommunala företag och Svenska kyrkan
Läs villkor för Avtalsgruppsjukförsäkring (AGS-KL), Trygghetsförsäkring vid arbetsskada (TFA-KL) och avgiftsbefrielseförsäkring.
Filnummer: F6270Ladda ner (772.62 KB) - PDF
Försäkringsvillkor kooperativt anställda
Läs villkoren för trygghetsförsäkring vid arbetsskada och premiebefrielseförsäkring. Dessutom villkor för sjuklivränta och förlängd livränta för personer födda 1933-1968.
Filnummer: F6131Ladda ner (297.78 KB) - PDF
Gemensamma villkor och försäkringsvillkor vid arbetsskada
Läs gemensamma försäkringsvillkor för Afa-försäkringarna och Avtalspension SAF-LO, samt försäkringsvillkor för Trygghetsförsäkring vid arbetsskada (TFA).
Filnummer: F7139Ladda ner (1022.94 KB) - PDF
Förtroendevalda – Trygghetsförsäkring vid arbetsskada (TFA)
Särskilda försäkringsvillkor för dig som är förtroendevald inom förbund som ingår i Svenskt Näringsliv, LO eller PTK samt organisation som tecknat avtal om TFA.
Filnummer: F6080Ladda ner (525.33 KB) - PDF
Särskilda bestämmelser för sjöfolk
Läs särskilda bestämmelser för Afa-försäkringarna, omställningsförsäkring och Avtalspension SAF-LO för sjöfolk.
Filnummer: F6373Ladda ner (526.86 KB) - PDF
Förtroendevalda – Trygghetsförsäkring vid arbetsskada (TFA-KL)
Särskilda försäkringsvillkor för dig som är förtroendevald hos kommuner, regioner, Svenska kyrkan med flera som tecknat försäkringsavtal om TFA-KL. Uppdraget kan till exempel handla om att vara kommunalråd eller ledamot i kyrkofullmäktige.
Filnummer: F7142Ladda ner (61.56 KB)
Avtal om personskada för statligt anställda
Du som är statligt anställd hittar avtalet för personskadeförsäkringen på arbetsgivarverket.se. Försäkringen heter PSA, Avtal om ersättning vid personskada.