Arbetsmiljö
Vi finansierar forskning inom arbetsmiljö. Forskningen ska komma till praktisk nytta på arbetsplatser och förväntas bidra till färre arbetsskador.
Afa Försäkring finansierar forskning och utveckling inom arbetsmiljö och hälsa med 150 miljoner kronor per år. Genom ökad kunskap som kommer till praktisk nytta kan vi bidra till att förebygga arbetsskador och ohälsa i arbetslivet.
Vi finansierar forskning inom arbetsmiljö. Forskningen ska komma till praktisk nytta på arbetsplatser och förväntas bidra till färre arbetsskador.
Vi finansierar forskning inom området hälsa. Forskningen ska främja arbetsförmåga och förväntas bidra till att minska sjukfrånvaron.
Se filmen som beskriver Afa Försäkring som forskningsfinansiär och vår roll i det svenska trygghetssystemet.
Amanda Klysing, doktor i psykologi vid Lunds universitet, tilldelas årets postdoc-stöd inom arbetsmiljö på 2,4 miljoner för ett projekt med fokus på hur policyer för likabehandling och inkludering kan utformas för att förbättra hbtqi-personers organisatoriska och sociala arbetsmiljö.
Psykisk ohälsa är idag den främsta orsaken till längre sjukfrånvaro och den vanligaste anledningen till att människor står utanför arbetsmarknaden. Välkommen till ett hybridseminarium som handlar om strategier för att förebygga och hantera ohälsa för ett inkluderande och hållbart arbetsliv.
Ett gott psykosocialt säkerhetsklimat ger en god arbetsmiljö. Ta chansen att lära dig mer om detta genom att titta på ett inspelat seminarium om vad psykosocialt säkerhetsklimat är.
På vår Linkedin-sida får du tips om hur man kan förebygga arbetsskador och ohälsa. Där kan du också läsa om våra seminarier och evenemang.
I Afa Försäkrings nyhetsbrev kan du läsa om våra förebyggande insatser, den forskning vi finansierar inom arbetsmiljö och hälsa och om aktuella rapporter.